Lapsille omat messut

Heinäkuisilta messuilta löytyy tietoa, tekemistä ja ehkäpä uusi harrastus.

Jarmo Lapin mielikuvissa Kerkonkosken Keidas täyttyy heinäkuun lopulla pienten jalkojen vilinästä ja riemukkaista äänistä.

”Tarkoitus on järjestää ihan uusi tapahtuma. Se on suunnattu ala-asteikäisille ja sitä nuoremmille. Se on lapsia osallistava tapahtuma”, Lappi kertoo.

Kolmen lapsen isä pyöritteli tapahtumaideaa mielessään parin vuoden ajan, kunnes päätti toimia. Hän merkitsi kalenteriin heinäkuun 27. päivän kohdalle Lastenmessut – ja alkoi järjestellä.

”Kysyin lähikuntien toimijoilta, ovatko he halukkaita esittelemään toimintaansa. Monihan ei tiedä, kuinka monipuolisesti täällä on tarjontaa lapsille”, Lappi sanoo ja mainitsee malliksi urheiluseurat ja partion paikallisyhdistykset.

Lapin tiedustelut herättivät kiinnostusta. Esittelijöitä on listalla, mutta mukaan mahtuu vielä.

”Kesäkuussa vielä ehtii ilmoittautua mukaan.”

Pienten messuvieraiden on siis tarkoitus kierrellä eri esittelijöiden luona. Esittelypisteissä voi olla tiedon lisäksi tarjolla kilpailuja, tehtävien ratkomista tai taitojen koettelua. Alueelle tulee myös pomppulinna ja nälän yllättämille tarjolle messupurtavaa. Kahdelta alkavien ja viiteen kestävien messujen eräs kohokohta on, kun esiintymislavan valtaavat Pikku Kakkosestakin tutut Mimi-tyttö ja Kuku-leijona.

Pitsalistaan Juipelo

Kerkonkosken Keitaan kesä sujuu muutoin perinteiseen malliin. Kolmannen kerran järjestettävä lentopalloturnaus huipentuu ohjelmalliseen lauantai-iltaan 6.7. Tänä vuonna viihdyttämisestä vastaavat stand-up-”imituattori” Antti Karjalainen ja Rautalammin oma kuplettimestari J.P. Jetsu.

Jo sitä ennen juhannusta juhlitaan Katupojat-bändin tahdittamana ja elokuussa kokoonnutaan sikajuhliin. Yrittäjä kertoo vielä, että pitsauuni pysyy kuumana koko kesän. Pitsalista onkin saanut uuden erikoisuuden.

”Juipelo on niille, jotka eivät osaa valita listalta mitään. Henkilökunta valitsee neljä täytettä”, Jarmo Lappi lupaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *