Olli Punto & työryhmä

Kellari Kallerian näyttely koostuu kahden Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuneen kuvataiteilijan, Tanja Karjalaisen ja Olli Punton teoksista. Molempien tekijöiden teoksia yhdistää melankolisen estetiikka.

Tanja Karjalainen yrittää vangita teoksissaan häivähdyksen unenomaisista hetkistä eri ajoissa. Pimeys ja valo leikkivät niissä myös ajatuksellisesti, luoden toisilleen kontrastia. Teokset vaihtelevat käsittelyltään luomusta digitaiteeseen.

Olli Punton teokset koostuvat kahdesta valokuvista lähtevästä kokonaisuudesta, henkilökuvista ja maisemakuvista. Henkilökuvat lähtevät perinteisestä muotokuvasta, jotka lähestyvät enemmän digitaalisesti rakennettua kuvaa kuin perinteistä valokuvaa.

Kuvat ovat enimmäkseen yksityiskohtia maisemista, joissa tausta häviää pehmeään valoon ja voimakkaat sävytykset rakentavat kuvista haikeita tuokioita, viimeisiä silmäyksiä kaiken katoavaisuuteen. Olli Punto toimii kuvataideopettajana Pohjois-Savon opistossa Kuopiossa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Lapin ammattikorkeakoulusta 2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *