Mansikkaa uudella tavalla

Sanna Vehviläinen perustaa kahvilan, joka tarjoaa suonenjokelaista mansikkaa letuissa ja salaateissa.

Suunnitelmat ovat mansikkaiset yrityksen nimeä myöten.

”Se on Kahvila-Pitopalvelu Mansikkahetki. Kaikilla tavoilla hyödynnetään mansikkaa”, Sanna Vehviläinen sanoo.

Hän luettelee omatekoiset mansikkapullat, -piirakat, -leivokset, -täytekakut ja -lounassalaatit. Tarjolle tulee myös lettuja.

”Letut suolaisilla ja makeilla täytteillä tulee olemaan se pääjuttu. Niitä ei ole täällä muilla tarjolla”, yrittäjä sanoo.

Hän on parhaillaan remontoimassa kahvilatiloja torin vieressä olevaan Laineen taloon ehtiäkseen valmiiksi hyvissä ajoin ennen kuin mansikan pääsatokausi alkaa.

”Tavoite on, että kahvila avataan kesäkuun alkupuolella.”

Kahville myös iltaisin ja viikonloppuisin

Vehviläinen tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden päästä kahvikupposelle ja maistelemaan herkkuja myös iltaisin ja viikonloppuisin. Samalla voi seurailla kylän elämää, sillä kahvilan ikkunan viereen on tulossa baaritiski. Ikkuna avaa näkymät pääraitille.

Uusien keittiötilojen myötä Vehviläinen saa laajennettua myös pitopalveluaan. Häneltä on jo pitkän aikaa tilattu voileipä- ja täytekakkuja, joita hän on tehnyt kotonaan päätyönsä ohessa. Nyt aikeissa on tarjota muutakin kuin kakkuja.

”Meiltä voi tilata myös salaatit juhliin. Eikä tarvitse olla edes juhlia tulossa. Teemme myös arkileivonnaisia esimerkiksi kokouksiin tai työkavereille tarjottaviksi.”

Vehviläinen haluaa, että heidän kahvila- ja pitopalvelutuotteet erottuvat muiden tarjonnasta.

”Leivotaan itse kaikki, halutaan pitää ne kotitekoisen oloisia. Tilauksesta tehdään myös yksilöllisten toiveiden mukaan. Ja minun periaatteen mukaan tuotteiden pitää olla todella hyvänmakuisia. Niistä pitää tulla elämys.”  

Odotettu itsepalvelukirppis aloittaa

Sanna Vehviläinen tuo Laineen talon vuokratiloihin myös toisen intohimonsa eli kirpputoritoiminnan.

”Kahvilan viereen tulee itsepalvelukirppis. Tilasin sitä varten juuri kolmisenkymmentä pöytää. Kerroksessa on hyvin tilaa, joten sinne voisi ottaa myös huonekaluja myyntiin”, yrittäjä suunnittelee tietäen, että itsepalvelukirpputorille on paikkakunnalla kova kysyntä.  

Vehviläinen on yrittämisineen uuden kynnyksellä. Hän kävi reilun kahden kuukauden pituisen yrittäjäkurssin ja sen myötä rohkeni irtisanoutua sairaanhoitajan työstään. Sitä hän oli tehnyt kaksikymmentä vuotta Suonenjoen terveysasemalla.

”Kaipasin jotain uutta haastetta. Nyt olen intoa täynnä.”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *