Matkailun suurhanke sai rahoituksen

Pohjois-Savon liitto on myöntänyt 1.4 miljoonan euron EAKR-rahoituksen Pohjois-Savon Lakeland 2 -hankkeelle vuosille 2019-2021. Kehitysyhtiö SavoGrown koordinoimassa hankkeessa jatketaan maakunnan matkailun kehitystyötä satsaamalla tulevina vuosina erityisesti kansainväliseen matkailuun ja sen vetovoimaan.

Aluetalouskatsauksen mukaan Pohjois-Savon matkailun aluetaloudellisessa painoarvossa ei ole tapahtunut pitkällä aikavälillä merkittäviä muutoksia. Matkailusektorin liikevaihto oli vuonna 2018 plussan puolella kolmisen prosenttia, kun koko maassa alan kehitys on ollut selvästi rivakampaa. Koko maassa liikevaihto kasvoi viime vuonna yli viisi prosenttia.

Takamatkaa on tarkoitus ottaa kiinni pidentämällä matkailusesonkia ja lisäämällä kansainvälisten matkailijoiden osuutta nykyisestä kymmenestä prosentista. Uusia matkailijoita tavoitellaan erityisesti Aasiasta, Keski-Euroopasta ja Venäjältä.

Hankkeen osatoteuttajana on Savonia AMK ja sen toiminnassa on mukana on kolmisenkymmentä matkailualan yritystä, alueen kunnat, Visit Finland sekä yhteistyökumppaneiden ja sidosryhmien edustajia.

Jotta asetetut tavoitteet saavutetaan, hankkeessa tullaan tekemään konkreettista osaamiseen, tuotteistamiseen, yhteistyöhön, saavutettavuuteen sekä markkinointiin ja myyntiin liittyvää kehittämistyötä yhdessä alueen pk-yritysten ja muiden matkailualan toimijoiden kanssa.

Hanke koostuu käytännönläheisistä toimenpiteistä, joiden avulla vahvistetaan yritysten valmiutta kansainvälisen toiminnan käynnistämiseen ja toteuttamiseen sekä yhteistyöverkostoissa toimimiseen. Toimenpiteiden avulla kasvatetaan alueen vetovoimaisuutta ja tuotetaan tuote- ja viestintäsisältöjä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *