Vilkasta kulttuuritoimintaa Suonenjoella

Tiina Tanskanen toimii Suonenjoen kaupungin kulttuuriohjaajan sijaisena tämän vuoden loppuun saakka.

“Aloitin helmikuun alussa työt, mutta toimin sijaisena myös viime syksynä kolmen kuukauden ajan eli pääsin tämän työn makuun jo silloin. On mukavaa, kun on tutut kuviot, ihmiset ja toimintatavat”, kertoo Tiina Tanskanen.

Tiinan toimenkuvaan kuuluu tapahtumien järjestämiseen ja koordinoimiseen liittyvät asiat yhteistyössä kirjaston, yhdistysten ja  eri toimijoiden kanssa.

Tiina asuu miehensä ja kolmivuotiaan tyttärensä kanssa Kuopiossa. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta Imatralta vuonna 2011 ja työskenteli opintojen jälkeen Lahden taiteilijaseurassa Taidelainaamossa.

Tiinan ominta taiteenalaa on neulanreikävalokuvaus.

“Kuvausvälineenä toimii peltipurkki, joka on sisältä spreijattu mustaksi ja pohjaan on porattu reikä. Pohjaan kiinnitetään jogurttipurkin kansi ja siihen tehdään nuppineulalla reikä. Käytän värifilmiä kuvaukseen, valotusaika on minuutista neljään minuuttiin. Filmejä en kehitä itse vaan teetän ne muualla. Lopputyöni tein neulanreikävalokuvauksesta ja jäin sille tielle”, kertoo Tiina.

Suonenjoella on Tiinan mukaan aktiivista kulttuuritoimintaa ja varsinkin kesäaika on vilkasta. Merkittäviä kesätapahtumia ovat Mansikkakarnevaalien lisäksi Kari Tapio -laulajaiset kesäkuussa ja Kesäkemulat heinäkuussa sekä uudelleen henkiin herätelty Taiteiden yö elokuussa.

Kaupunkiveneet on laskettu vesille Päivölänkadun päässä. Veneiden käyttö on maksutonta, ja avaimet saa Teboilin huoltoasemalta.

“Kesällä on paljon tapahtumia, kannattaa seurata tapahtumakalenteria Suonenjoen kaupungin verkkosivuilta ja myös ilmoittaa sinne omista tapahtumista”, sanoo Tanskanen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *