Tarkan työn tekijä

Uusi yrittäjä pitää valttinaan tarkkoja siveltimen vetoja ja iloista palveluasennetta.

Viisitoista astetta lämmintä ja pilvistä tai puolipilvistä – se on Karoliina Paanasen toivesää tulevalle kesälle. Sateella kun ei voi maalata, eikä auringonpaisteella.

”Auringossa maali kuivuu liian nopeasti. Se ei ehdi imeytyä. Maalaan aina varjon puolella”, nuori yrittäjä sanoo.

Hyvä maalaussää olisi sikälikin suotavaa, että Paananen ehtisi tehdä kaikki luvatut ulkomaalaukset. Hän perusti Maalaus Savotta -yrityksen huhtikuun lopussa, ja kalenteri on hyvää vauhtia täyttymässä.

”Kesä- ja heinäkuu alkavat olla jo täynnä. Elokuulla on tilaa ja silloinhan kerkeää vielä tehdä ulkomaalauksia. Sadepäivän töitä voi myös hyvin kysyä”, yrittäjä lupaa.

Paananen arvelee kovan kysynnän syyksi sen, että perinteisen ammatin tekijöistä alkaa Suonenjoella olla pulaa. Hänet myös tunnetaan ennestään rakennuspiireissä, ja viikoittaiset some-päivitykset vain lisäävät tunnettuutta.

Käsillä tekijä ja asiakaspalvelija

Pörölänmäeltä kotoisin oleva Paananen valmistui ensin pintakäsittelyalalta ja suoritti myöhemmin maalarin ammattitutkinnon töiden ohella. Välillä hän kokeili rakennustekniikan opintojakin.

”Vuoden luin rakennusinsinööriksi, mutta huomasin, ettei se ole minun juttu. Minua ei ole tarkoitettu istumaan tietokoneella ja suunnittelemaan, vaan tekemään. Olen enemmän käsillä tekijä ja asiakaspalvelija.”

Yrittäjyyteen Paananen sai tuntumaa perustaessaan maalari-opintojen aikana nuorille yrittäjille tarkoitetun NY-yrityksen. Tuona aikana hän jo verkostoitui ja sai omia asiakkaita.

Paananen palvelee yksityisiä henkilöitä, taloyhtiöitä ja yrityksiä Sisä-Savon alueella. Hän tekee myös aliurakointia muille yrityksille.

Viimeistelty lopputulos palkitsee

Yleisimmin Paananen kohtaa työssään omakotitalon omistajan, jonka huolena on talon hilseilevä tai auringossa haalistunut maali. Tuolloin työ alkaa joko vanhan maalipinnan raappaamisella tai sillä, että pinnat pestään painepesurilla. Jos seinissä näkyy homepisaroita, ne käsitellään homeenpoistoaineella. Suojaustöiden jälkeen on vuorossa maalaus. Sen voi joutua tekemään kahdesti, jos esimerkiksi talon väriä halutaan radikaalisti muuttaa.

”Parasta on, kun saat tehdä kaiken itse ensimmäisestä puhelinsoitosta lähtien. Saat tehdä työn laadukkaasti ja näet viimeistellyn lopputuloksen”, Paananen summaa vielä yrittäjän työtään.

Hän päivittää tekemisiään myös yrityksen Facebook- ja Instagram-tileille.

”Haluan luoda nykyaikaisen palveluyrityksen, jota voi helposti seurata. Moni haluaa tietää enemmän kuin vain yrityksen nimen.”

Tapetointia ja lattioiden tekoa

Sadepäivinä Karoliina Paananen siirtyy siveltimeen, teloineen ja maaleineen sisätiloihin jatkamaan töitä. Hän pinnoittaa myös lattioita esimerkiksi parketilla, laminaatilla, vinyylillä tai epoksilla. Myös tapetointi kuuluu palveluihin.

”Tykkään ihan hirveästi tapetoida. Tykkään tehdä tarkkaa työtä.”

Mutta niin kauan kuin on poutaa, Paananen viihtyy ulkona. Vapaa-aikanaan hän on alkanut maalata erästä tiettyä taloa Tyyrinmäellä. Se kuuluu Ville Raiviolle, jonka Paananen tapasi viime syksynä ja jonka luona hän nyt asuu.

”Tämä on seitsemän vuotta sitten rakennettu talo, joka on jätetty pohjamaalille. Olenkin nauranut, että miehen piti ottaa maalari, jotta saa talon maalattua.”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *