Kattaus ja karaokea

Ravintola Valkoapilassa keittokauha vaihtuu välillä mikrofoniin

Yli kaksikymmentä vuotta Suonenjoen keskustassa toiminut Valkoapila tunnetaan lounaistaan.

”Meillä käy kymmenittäin lounasasiakkaita. Isoilla kattiloilla saa ruuan tehdä”, yrittäjä Tiina Kauppinen sanoo hymyillen.

Hän kertoo, että lounaspöytä katetaan päivittäin maanantaista lauantaihin. Siihen kuuluu yleensä kolme lämmintä ruokaa, joista yksi on kasvisruoka. Lisäksi tarjolla on salaatteja, jälkiruoka sekä kahvi ja tee. Lounasta viedään myös kahdelle työpaikalle ja vanhuksille kotiin.

Aamuseitsemältä avattu ravintola sulkeutuu aina neljältä iltapäivällä paitsi perjantaisin ja lauantaisin. Silloin lounaslista vaihtuu pitsa- ja burgeritarjontaan, ja illan viihdykkeeksi pistetään pystyy karaoketanssit.

Soljuvat karaoketanssi-illat

1980-luvulta alkaen suomalaisia villinnyt karaoke on siis yhä voimissaan?

”Sitä harrastetaan tosi paljon. Se ei ollut lainkaan hetken ilmiö.”

Kauppinen kertoo, että heillä käy karaokeharrastajia laulamassa naapurikunnista saakka. Osasyynä saattaa olla se, ettei heillä ole pääsymaksua.  Myös tekniikka vaikuttaa.

”Meillä karaokeillat järjestää ohjelmatoimisto. Sieltä tulee ammattilainen juontamaan. Illat soljuvat hyvin ja tarjolla on tuhansia kappaleita, joista valita. Enimmäkseen ne ovat suomen- ja englanninkielisiä, mutta lauletaan täällä myös venäjäksi.”

Ravintoloitsija innostuu itsekin välillä vetäisemään tangon, laulamaan Chisun Sama nainen -kappaleen tai Haloo Helsingin Rakkaan.

”Jos on hiljaista, silloin laulan. Joskus myös asiakkaat pyytävät laulamaan”, Tuulantei-kuorossa niin ikään esiintyvä ja klassista laulua harrastava Kauppinen sanoo.

Karaokea myös teatteriesityksenä

Yrittäjä kertoo, että hyväksi havaitulla lounaskattaus-karaokeillat-kombolla mennään myös tuleva kesä. Heinäkuulle on tosin luvassa hieman uutta, kun tanssiteatteriryhmä valtaa ravintolatilan humoristisella Kompura karaokekabaree -esityksellään. Pääsymaksullinen tilaisuus on luvassa 27. päivänä alkuillasta.

Heinäkuu näkyy Valkoapilassa myös siten, että silloin moni sen vakioasiakkaista lomailee. Kauppinen tosin kertoo, että heidän tilalleen tulevat vakiokesämökkiläiset.

”Sitä tuntee onnistuneensa, kun on niin iso vakioasiakkaiden joukko”, Kauppinen summaa ja haluaa kiittää erityisesti työntekijöitään.

”Yksinhän tähän ei pystyisi. Meillä on ammattitaitoiset ja hyvin sitoutuneet työntekijät. Heitä todella arvostan.”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *