Kampaamo-yrittäjänä 37 vuotta

Iisveden Raitin viimeinen yritys, Parturi-Kampaamo Sinikka muuttaa Suonenjoen keskustaan. Kylä hiljeni, kun Rukolan kauppa loppui.

Parturi-Kampaamo Sinikka muuttaa Iisvedeltä kaupungin keskustaan Herralantielle, Parturi-Kampaamo Maija Nykäsen paikalle.

Sinikka Leskinen on Salpakarien sukua. Kaikki Salpakarit ovat sukua toisilleen. Sinikan isä oli kuljetusalan yrittäjä. Yrittäjyys tuntui luontevalta valinnalta ja Sinikka on palvellut Parturi-Kampaamossaan jo 37 vuotta. Onpa hänellä yhä niin uskollisia asiakkaitakin, jotka istuivat parturin tuoliin jo lapsina ja ovat pysyneet asiakkaina koko Sinikan yrittäjyyden ajan.

“Kun pääkaupunkiseudulla asuvat entiset iisveteläiset tulevat tapaamaan sukulaisiaan, he varaavat ajat hyvissä ajoin koko perheelle kesäaikaan ja joulun tienoilla”, kertoo Sinikka.

Sinikka aloitti toimintansa Tapperin talossa ja viihtyikin siinä paikalla 21 vuotta, nykyisellä paikallaan Iisveden Raitilla hän on toiminut 16 vuotta.

“Ovelta kysyjät ovat vähentyneet kaupan loppumisen myötä, mutta olen tehnyt täällä paljon myös laitos- ja kotikäyntejä, joten asiakkaita on riittänyt.”

Elämä on Iisvedellä

Sinikka on syntynyt ja kasvanut Iisvedellä ja aikoo asua siellä edelleenkin.

“Viisi vuotta asuin vieraissa, mutta isä sai houkuteltua Iisvedelle takaisin. Naimisissa ollaan Karin kanssa oltu 33 onnellista vuotta. Meillä on kolme poikaa, Jarno, Jason ja Tuomas. Hienoja päiviä täällä on ollut niin iloissa kuin suruissakin, päivääkään en vaihtaisi pois ja ihana ympäristö täällä on ollut tehdä töitä”, huokaa Sinikka.

Sinikka harrastaa käsitöitä. Talvisaikaan hän on himohiihtäjä ja mieskin hiihtää melkein yhtä innoissaan perässä. Kesäaikaan kalastus on Leskisillä yhteinen harrastus.

“Usein käydään uistinta vetämässä ja virvelöimässä. Se on mukavaa yhteistä tekemistä.”

Parturi-Kampaajan ammatti on ollut Sinikalle hyvä valinta.

“En minä ole edes miettinyt muuta ammattia. Äiti istui iltaisin mallina, kun laitoin hänen hiuksiaan ja siskojen päitä raaputtelin kammalla”, naurahtaa Sinikka, “ei minusta olisi ollut paperien pyörittäjäksi, tämä on ihmisläheinen ammatti ja oma kädenjälki näkyy. Ja yrittäjän vapaus on hieno juttu.”

Toki Sinikka on jo eläkkeelle jäämistäkin pohtinut.

“Voishan sitä varmaan kohta eläkkeellekin jäädä, kun on 60 jo ylitetty, mutta vielä on himo tehdä töitä. Täällä on kaikki minun ihmissuhteeni, asiakkaista on tullut ystäviä.”

Sinikka toivoo entisten asiakkaiden tulevan myös uusiin tiloihin Suonenjoen keskustaan ja kaikki uudet asiakkaat ovat myös tervetulleita. Hän lupaa edelleen myös tehdä kotikäyntejä Iisvedelle.

“Innoissani lähden uuteen paikkaan, mutta haikein mielin jätän nämä tilat, täällä olen saanut viettää ihania hetkiä asiakkaideni kanssa.”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *