Mansikkakarnevaalit on keskikesän juhla

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit kerää vuosi toisensa jälkeen parikymmentuhatpäisen joukon markkinahumuun, hyvän meinigin, ruuan ja musiikin äärelle.

Karnevaalit järjestetään tänäkin kesänä jälleen tutulla paikalla urheilukentän ja jäähallin tuntumassa. Hallirakentaminen ei menoa haittaa, vanha koulu ehditään purkaa alta pois ennen juhlahumuja.

Mansikkakarnevaaleissa on vuosittain kävijöitä parinkymmenentuhannen verran ja samaa kävijämäärää odotetaan myös tänä vuonna. Karnevaaliohjelma perjantaista sunnuntaihin on monipuolinen ja kaikille riittää nähtävää ja koettavaa.

Karnevaali-isäntä Pertti Nyyssönen on jälleen menossa mukana. Lähes puolivuosisataa kestäneet festivaalit eivät ole suosiotaan menettäneet ja myös monet esiintyjät palaavat karnevaalilavalle mielellään vuosi toisensa jälkeen. Paljon on tuttua meininkiä, mutta uudistuksiakin on joka vuosi.

“Markkinapaikat ovat myynnissä. Markkinat laajentuvat entisestään, myyjiä on nyt jo satakunta. Tänne kannattaa yrittäjien tulla myymään tuotteitaan, ovathan karnevaalimarkkinat vuoden suurimmat Suonenjoella, ja suuret koko valtakunnankin mittakaavassa”, toteaa Nyyssönen.

Tänä vuonna karnevaaleilla on myös helikopterilennätystä koko viikonlopun ajan. Vanha Tivoli on lopettanut toimintansa, mutta Mansikkakarnevaaleille saapuu perheen pienimmille oma lasten tivoli, Christer’s Tivoli. Tivoli on markkina-alueella, jonne on vapaa pääsy koko viikonlopun ajan. tivolilaitteet ovat maksullisia.

Perinteinen kulkue aloittaa Mansikkakarnevaalit

Kulkueeseen ehtii vielä ilmoittautua mukaan. Ilmoittautua voi netin kautta ja osallistuminen ei maksa mitään. Kulkueen paras joukkue palkitaan 1000 eurolla. Yksiköitä on jo ilmoittautunut parikymmentä, mutta mukaan mahtuu vielä. Kulkue lähtee jäähallilta Teboilin suuntaan ja siitä keskustan kautta Rautalammintietä liikennevalojen kautta takaisin jäähallille.

Suonenjoen kaupungin edustaja avattua Mansikkakarnevaalit palkitaan kulkueen paras ja palkitaan myös Mansikkaisäntä. Perjantai-illassa yleisöä viihdyttävät juhlavuottaan viettävät Matti ja Teppo sekä Arttu Wiskari.

Lauantaina alue avataan klo 10 ja aamupäivällä on ohjelmaa lapsille, oma mansikansyöntikilpailukin Pelle Positiivin viihdyttämänä. Uutta karnevaaleilla on Vege- ja lähiruokafestarit. Juhamatti esiintyy kahteen ottteeseen ja mansikoita syödään kilpaa. Markkina-alue on maksuton. Lippuja myydään iltaohjelmiin. Urheilukentällä on myös potkupyöräkisat.

Lauantai-iltana Karnevaalilavalle nousevat Anne Mattila, Roope Salminen ja Koirat sekä Jannika B ja TeflonBrothers. Myös Mansikkatyttökisan voittaja julkaistaan illan aikana.

 

Mansikkakirkossa esiintyvät Kristiina Brask & Ossi Jauhiainen. Puoliltapäivin Mikko Alatalo laulattaa karnevaaliväkeä ja iltapäivällä on ohjelmaa lapsille sirkusesitysten, mölyapinoiden, seikkailujen ja pomppulinnan merkeissä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *