Vege- ja lähiruokafestarit

Tänä vuonna Mansikkakarnevaaleilla on uutuutena Vege- ja lähiruokafestarit. Väkeä houkutellaan pääkaupunkiseudulta saakka.

Vege- ja lähiruokafestarit on uutta Mansikkakarnevaaleilla koko festareiden ajan. Festarit ovat ensimmäiset laatuaan ja ne järjestää Savon Silmut-hanke. Paikalle saapuu lähialueiden tuottajia esittelemään tuotteitaan. Paikalla on myös huippukokki Sami Tallberg loihtimassa mansikoista herkkuja.  Lisäksi ohjelmistossa on myös muun muassa tryffelikoiranäytös sekä sirkkojen syönnin SM-kisat.

“Olin epäileväinen sirkkojen suhteen kun niihin tutustuin, mutta nyt olen oppinut tykkäämään niistä. Makutottumukset muuttuvat”, kertoo Savon Silmujen projektipäällikkö Sonja Mäkkeli.

Hankkeessa on mukana 25 pientä elintarvikealan yritystä ja heistä noin puolet on mukana festareilla, mutta mukaan mahtuu muitakin yrityksiä esittelemään ja maistattamaan tuotteitaan. Paikalla on muun muassa marjatilallisia sekä Minna Kaasalaisen yritys Siilinjärveltä, joka on tuonut juuri markkinoille vegaanisen pehmytjäätelön. Kehitystyötä lähialueen pienten elintarvikeyrittäjien kanssa on tehty SavoGrow:lla uusituissa tuotekehitystiloissa Savon Silmut -hankkeen toimesta.

“Pyritään saamaan myös tunnetumpiakin vegaanituotteita maistatukseen, kuten nyhtökauraa”, Mäkkeli kertoo.

Karnevaaleille houkutellaan väkeä myös Etelä-Suomesta. Festaribussi kulkee Helsingistä suoraan Suonenjoelle ja kuljettaa kyytiläiset yöllä takaisin, jolloin majoitustakaan ei tarvitse miettiä. Bussiin mahtuu 46 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

“Tyttäreni asuu Helsingissä ja hänellä on paljon kolmikymppisiä vege-, hippi-, ja hipsteri -kavereita. Toivottavasti bussiin lähtee paljon porukkaa tutustumaan karnevaaleihin”, naurahtaa Mäkkeli.

Jos haluaa lähteä mukaan festarihumuun ja tulla esittelemään tuotteitaan, voi olla yhteydessä Sonja Mäkkeliin 040 485 5095.

“Yhteistyö Karnevaalien kanssa on ollut erittäin hedelmällistä”, kiittää Mäkkeli.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *