83-vuotiaan halaus

Lippalakkinen mies keppeineen piipahti Kohtaamoon, toimitukseemme. Vetäisi kirjekuoresta mustavalkean kuvan. Kuva oli otettu samana vuonna, jolloin itse olin syntynyt. Kuuntelin hänen tarinansa, josta pieni pala on tässä lehdessä. Tarinassa olisi ollut syvyyttä suurempaankin juttuun. Mieleeni jäivät lähtemättömästi äänen keveys siinä kohtaa, kun Lilja Orvokin nimi mainittiin ja elämää kokeneen miehen kokosylin halaus.

Minä niin rakastan ihmisiä, joiden liikkeissä ei ole kiirettä eikä kasvoilla kireyttä vaan uurteet kertovat eletyn elämän tarinaa, kohtaamisen iloa.

Ilon pilkettä ja uteliaisuutta, pursuavaa energiaa ja kiinnostusta uusiin juttuihin ja elämisen riemuun tuo meille kyläläisemme, iätön Kirsti, joka vielä kiipeilee puissa. Pystyisinpä samaan. Kuvausreissullamme saimme korvasienipiirakkakahvit lumoavassa puutarhassa ja energisoivassa seurassa. Voimistuin kuin metsäreissulla olisin ollut.

Yllättävät kohtaamiset ihmisten kanssa, joista jää hyvä jälki ja jonka jälkeen vielä hyvän matkaa omat ajatukset pysyvät paremmilla poluilla, ovat kullanarvoisia.

Iisveden Raitille ajellessani tuli sunnuntaiolo. Syvä hiljaisuus. Niin siisti ja kaunis raitti, sinne mahtuisi vaikka mitä. Raitin viimeinen yritys muuttaa ihmisten ilmoille. Parturi-Kampaamo Sinikka tulee kyllä menestymään uudessakin paikassa. Lempeys, hymy ja ihmisten kohtaamisen taito ammatilliseen osaamiseen yhdistettynä ovat tuoneet samat asiakkaat parturin tuoliin kymmenien vuosien ajan eteläisiä asukkeja myöten.

Mullistavan jäljen jätti myös kohtaaminen Sini Majurin kanssa. Ei uurteita kasvoissa noissa, vain kolmikymppinen, mutta niin viisas ja osaava. Tekemisestään aidosti innostunut, mutta juureva. Tyylikkäästi omaansa maailmalle vievä. Aarre Suonenjoelle.

Jos tulee olo, ettei asiat suju. Ajatus jumittuu. Makaa muutama tunti peiton alla ja anna ahdistaa. Mutta mene sitten metsään, vaikka et sienistä tai hortoiluista välittäisi. Keitä kahvit termariin ja kokeile miltä tuntuu istua kannon nokassa kuuntelemassa hiljaisuutta ilman kännykän ja läppärin liekkuvia kuvia ja valoja. Halaa isoa mäntyä, ne ovat usein sinua vanhempia. Mene sitten joen varrelle ja seiso siinä niin kauan, että voit todeta, se menee eteenpäin. Koko ajan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *