Päivä jolloin sai hymyillä

Kymmenen yrittäjää halusi pistää hyvän kiertämään ja teki Wenla Paanasen päivästä ikimuistoisen.

Päivä lähti käyntiin fysioterapeutin käsittelyssä. Sen jälkeen pääsi valitsemaan uutta ja mukavaa ylle vaateliikkeestä. Hiuksiin sai kiharrusta, kulmiin muotoa sekä luomiin ja huuliin väriä. Näiden lomassa maittoi lounas ja päivää juhlisti hetki, kun pääsi kohottamaan kuohuvaa juomaa. Päivän päätteeksi odotti vielä kuvaus studiossa. Näin sujui hemmottelupäivä, joka tallentui valokuvaajan ottamiin kuviin – ja Wenla Paanasen mieleen.

”Tuli olo, ettei ole yksin, vaikka siltä tuntuu. On monia, jotka välittävät”, Paananen sanoo nyt, kun päivästä on kulunut muutama viikko.

Kiitollisuus kasvoi

Hemmottelupäivä tuli 16-vuotiaalle, peruskoulun yhdeksättä luokkaa käyvälle tytölle yllätyksenä. Hänen äitinsä Taina Paananen oli ilmoittanut tyttären mukaan yrittäjien järjestämään Annetaan hyvän kiertää -tempaukseen. Siihen sai ilmoittaa joko itsensä tai läheisensä, jolla on elämässään haastavampi vaihe menossa. Äiti kertoi päivästä vasta siinä vaiheessa, kun kuuli, että tytär oli valittu mukaan.

”Oli outo olo. En ole tottunut, että saisin niin paljon huomiota”, Wenla Paananen muistaa tuolloin ajatelleensa.

Hän kuitenkin ymmärsi äidin viestin.

”Äiti halusi hemmotella mua ja näyttää, että välittää. Mulla on ollut masennusta seitsemältä luokalta lähtien. Olen nyt siitä aika hyvin parantunut”, Wenla Paananen kertoo ilmoittautumisen taustoista.

Hemmottelupäivän aamuna tunnelma oli jo korkealla.

”Aika paljon jännitti, mutta innoissani olin.”

Tapahtumat veivät mukanaan, ja Paananen kertoo, että studiokuvauksissa hän jo pystyi hyvin rentoutumaan. Myös kiitollisuus kasvoi päivän edetessä.

”Oli häkellyttävää ajatella, että niin moni oli siinä mukana ja antoi aikaansa. Kiitokset heille jokaiselle, ja äidille.”

Tapahtuma isompana kuin koskaan

Myös Kauneushoitola Onnenjyvän yrittäjä Taru Lappalainen muistelee päivää hyvillä mielin.

”Se oli tosi tunteikas päivä. Uskon, että se oli tärkeä myös tytön äidille. Hän näki, miten tytär hymyili sen päivän.”

Lappalainen järjesti tapahtuman ensimmäisen kerran jo vuonna 2014 omassa liikkeessään yhdessä Laura Korhosen kanssa. Seuraavan vuonna vetovastuun ottivat Tyylipisteen Sari Hänninen ja Päivi Pelkonen, ja mukana oli tuolloin puolenkymmentä yritystä.

Nyt järjestetty tapahtuma oli kolmas ja laajin koskaan – siihen lähti mukaan kymmenen yrittäjää.

”Täällä yrittäjät ovat ihania toisilleen. He lähtivät mukaan heti, kun kysyin. Täällä halutaan tukea toisia ja tehdä yhdessä hyvää”, Lappalainen näkee.

Yrittäjät laittoivat omille Facebook-sivuilleen yhteisen ilmoituksen. Niihin tuli yhteensä yli kolmekymmentä ”ilmiantoa” henkilöistä, joille soisi hemmottelupäivän. Lappalaisen mukaan he kaikki olisivat päivän ansainneet, mutta vain yksi oli valittava. Tällä kertaa se oli nuori.

”Toivon, että Wenla sai eväitä jatkaa elämäänsä eteenpäin ja että hän muistaisi, miten arvokas ja ihana tyttö hän on.”

Vaikka tapahtuman päätarkoitus onkin tehdä hyvää toiselle, sillä on myös myönteisiä sivuvaikutuksia.

”Tästä tulee itsellekin oikeasti hyvä mieli. Olisi kiva, jos muutkin ottaisi tästä kopin”, Lappalainen toivoo.

Annetaan hyvän kiertää -tapahtumapäivään osallistuivat seuraavat yritykset: FysioKulma Suonenjoki, Tmi Iida-Maria Pulkkinen, Kauneushoitola Onnenjyvä, Kauneushuone Pilke, Laura Paula Maria Photography, Studio Kuvakaari, Suonenjoen Tyylipiste, Ravintola Valkoapila, Kahvila Mestarinkulma ja Nenosen mansikkatila.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *