Kamarimusiikkia Kellarikalleriassa

Virolaissäveltäjien kamarimusiikki kuullaan Kellarikalleriassa ensi sunnuntaina.

Kuopion kamarimusiikkiseura ja Suonenjoen kaupunki järjestävät konsertin MENNEISYYDEN KAIKUJA  28.4. klo 15 Kellarikalleriassa Suonenjoella. Viulisti Sayaka Kinoshiro, huilisti Päivi Väisänen ja kitaristi Markku Laakso esittävät kolmen virolaissäveltäjän, Arvo Pärtin, René Eesperen ja Erkki-Sven Tüürin, teoksia.

Aikamme merkittävimpiin virolaissäveltäjiin kuuluva Arvo Pärt ammensi vaikutteita mm. keskiajasta ja hänen musiikkiaan kuvaillaan usein pelkistetyksi ja meditatiiviseksi. Pärtiltä konsertissa kuullaan viululla ja kitaralla 1970-luvulla sävelletyt teokset Fratres (veljet) ja myös useissa eri elokuvissa käytetty Spiegel im Spiegel (peili peilissä). René Eespere on saanut innoitusta barokista, vanhasta rituaalimusiikista ja minimalismista. Konsertissa häneltä kuullaan kaksi teosta 1990-luvulta: Trivium triolle ja Modus vivendi huilulle ja kitaralle. Konsertin päättää Erkki-Sven Tüürin vuonna 1994 säveltämä Drama huilulle, viululle ja kitaralle.

Konsertin muusikot ovat esiintyneet useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa. Viulisti Sayaka Kinoshiro on syntyisin Japanista ja on valmistunut Toho Gakuen musiikkikorkea-koulun lisäksi Royal Academy of Musicista Englannista. Päivi Väisänen on suorittanut diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa sekä huilunsoitosta että kamarimusiikista. Markku Laakso valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1996, jonka jälkeen hän täydensi opintojaan Oscar Ghiglian Baselin musiikkiakatemiassa 1997-2000.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *