Kellarikallerian toukokuu 6. – 31.5.2019

VALKEA SALI

Grafiikkaa, maalauksia ja pienoisveistoksia

Péter Kis

6.5. – 31.5.2019

Kellarikallerian Valkeassa salissa nähdään toukokuussa unkarilaisen Péter Kisin grafiikkaa, maalauksia ja pienoisveistoksia. Taiteilija kertoo urastaan näin:

”Varsinaista läpimurtoa merkitsi se, että pääsin kuparipiirrosten painajaksi Graafikkojen luovaan yhteisöön.

Nykyisin valmistelen piirustuksen oppikirjaa opiskelijoille ja opettajille perspektiivin kuvaamisen tärkeimmistä periaatteista. Perspektiivin tuntemus on välttämätöntä piirrosopin ymmärtämisessä.

Taiteellista luomistyötäni edeltävä ajanjakso on täynnä epäilystä ja epävarmuutta valmistautuessani työhön. Pystynkö ollenkaan ilmaisemaan ajatuksiani kuvataiteellani? Tällaisen prosessin lopuksi tulee vapautunut ja iloa tuottava työjakso, jolloin ”pitää vain tehdä”.

HARMAA SALI

Kosketa – Kuvataidetta pimeässä

Maijariitta Karhulahti & Anne Salmi

6.5. – 31.5.2019

Avajaiset 3.5. klo 18-20

Kosketa – kuvataidetta pimeässä on kuopiolasten taiteilijoiden Maijariitta Karhulahden ja Anne Salmen ensimmäinen yhteisnäyttely. Näyttelykokonaisuudessa tekijät haastavat sekä kuvataiteen esittämisen tapoja että omaa työskentelyään. Suonenjoen Kellarikalleriassa 6.5.- 31.5. esillä oleva näyttely koetaan kokonaan ilman näköaistia kosketellen, tunnustellen, haistaen sekä kuunnellen teoksia.

Taiteilijat ovat tavattavissa Kellarikalleriassa näyttelyn ripustuspäivinä 29.4-3.5. tai muuten sovitusti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *