Parasta laatua

Botnia Print lupaa maailman parasta painolaatua ja tehdaspäällikkö Toni Klemola vakuuttaa seisovansa näiden sanojen takana.

Botnia Printin lehtipaino ainutlaatuinen Suomessa, sillä missään muussa painossa ei käytetä vedetöntä painotekniikkaa eli kuivaoffset-rotaatiota. Painotalosta lähtee päivittäin satoja tuhansia lehtiä ympäri Suomen ja muihinkin Pohjoismaihin.

Toni Klemola

Tehdaspäällikkö Toni Klemolan mukaan pieni organisaatio on ketterä ja ihmisillä on aikaa vastata asiakkaiden kysymyksiin ja palvella heitä. Botnia Printissä työskentelee 35 henkilöä.

“Lupaamme maailman parhaan painolaadun lisäksi parasta mahdollista palvelua. Kun Botnia Print eritytyi emoyhtiöstä kymmenen vuotta sitten, mietittiin ensin perinteisesti asiaa koneiden kautta, mutta aika nopeasti hoksattiin, että koneita voi hankkia kuka vaan, sopivien ja hyvien ihmisten löytäminen on haasteellisempaa, mutta siinä meillä on onnistuttu”, toteaa Klemola.

Ei vettä eikä kemiaa

Ympäristöarvot ohjaavat yrityksen toimintaa. Vedetön painoprosessi on perinteisiin painomenetelmiin verrattuna myös erittäin ympäristöystävällinen. Painaminen tapahtuu ilman kemikaaleja ja öljyä. Kun painojälki on ykkösluokkaista ensimmäisestä lehdestä lähtien, myös paperihävikki jää todella pieneksi.

“Painossamme käytetään alan viimeisintä teknologiaa, sen lisäksi, että se on ympäristöystävällistä, sen painojälki on laadukasta. Painossamme käytettävä paperi on pääsääntöisesti kotimaista keirrätyspaperia.”

Koska painoprosessissa ei käytetä lainkaan vettä, on painojälki perinteiseen offset-painamiseen verrattuna huomattavasti tarkempaa. Värien sävyt ovat puhtaita, kirkkaita ja tahraamattomia. BotniaPrint  painaa monipuolisesti erilaisia sanomalehtituotteita kuten aikakausilehtityyppisiä järjestöjen ja liittojen lehtiä sekä kaupallisia julkaisuja.

Myöskään painolevyjen valmistuksessa ei käytetä luonnolle haitallisia kemikaaleja. Painokone ei myöskään tarvitse öljyä toimiakseen. Ainoa kemikaaleja vaativa työosuus on painolevyjen tulostus. painolevyjä kuluu noin 200 000 kappaletta vuosittain.

Paperirullien kääreet, rullantumpit, sanomalehtimakulatuuri ja leikattavien lehtien reunaleike kuten myös käytetyt alumiiniset painopellit ja teräksiset raakelinterät käsitellään omina lajikkeina ja uusiokäytetään sataprosenttisesti.

Yritys palkittiin kansainvälisesti, kun se pääsi jäseneksi World Association of Newspapers and New Publishers WAN-IFRA laatuklubiin. Kyseessä on kansainvälisesti arvostetuin osoitus sanomalehtipainon tuotannon laadusta. Botnia Print on päässyt klubin jäseneksi nyt neljä kertaa ja jos se onnistuu viidennen kerran pääsemään mukaan,  siitä tulee pysyväisjäsen. Suomessa on 1-3 painotaloa, jotka ovat päässeet klubin jäseniksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *