Hoitoa ja hyvinvointia

Pipsa Angelin on hoitanut ihmisiä päästä varpaisiin. Hyvää oloa, kauneutta, hyvinvointia ja hemmottelua. Pipsa hoitaa kokonaisvaltaisesti, myös sielua ja mieltä.

Pipsa Angelin on kesälapsi ja isän tyttö. Hän syntyi Helsingin maalaiskunnassa, Saviolla 5. kesäkuuta vuonna 1963. Pipsalla on kolme vuotta vanhempi veli.

“Vieläkin siellä on lapsuuteni keltainen kerrostalo edelleen pystyssä, radan varrella, Keravan ja Korson välissä”, muistelee Pipsa, “olin nelivuotias, kun muutettiin Rekolaan, siellä aloitin kansakoulun.”

Pipsan äiti oli savosta kotoisin ja isä oli uusimaalainen ja heillä oli kiivas neuvottelu siitä, missä lasten olisi turvallisinta kasvaa. Karttulassa tuli myyntiin vanha meijeri ja perhe muutti sinne. Pipsan isä perusti ilmastointialan yrityksen, Karttulan Pelti ja Ilmastointi ja äidillä oli kampaamo.

“Äiti teki pitkiä päiviä, olin naapurin tädin luona välillä hoidossa, mutta iltaisin saatoin nukahtaa kampaamon penkille.”

Pipsa kävi isän kanssa sienimetsässä ja ralleissa suurajoissa.

“Sienireissuilla me tehtiin puroja  ja niihin patoja. Rallireissuille otettiin kahvit mukaan termospulloon, olin isän tyttö”, muistelee Pipsa.

Pipsa kertoo olleensa vain 12-vuotias, kun oli pakko päästä kuuntelemaan Hurriganesia, kun isovelikin pääsi.

“Äitihän ei tietenkään päästänyt, panin Hai-saappaat jalkaan ja sanoin lähteväni koripallopeliä katsomaan ja sitten mentiin tutun kyydillä tanssipaikalle, olin jo silloin nuori kapinallinen.”

Ensimmäinen muutto Suonenjoelle

“Äiti oli käynyt hierojakoulun vuonna 1973-74,  ja kun isä pääsi hierojakoulusta vuonna 1975, hän lähti hierojaksi Salpausselän kisoihin ja vuonna 1976 Insbruckin Olympialaisiin urheilijoita hieromaan. Silloin me muutettiin Suonenjoelle keltaiseen omakotitaloon Kanttorinkujalle. Tulin keskikouluun, joka on nykyinen vanha lukio ja koulumatkaa oli vain tien ylitys.”

Keskikoulu oli muuttunut peruskouluksi ja sen kolme viimeistä vuotta Pipsa kävi Suonenjoella.

“Silloin elettiin villejä teinivuosia. Perhe muutti Orimattilaan vuonna 1979 ja minä kävin lukuvuoden loppuun ja muutin perästä, sain ruotsista ehdot ja en suostunut tulemaan niitä suorittamaan enää Suonenjoelle, se oli ehkä hyvä juttu, sillä tuplasin ysiluokan ja sainkin sitten ihan hyvän todistuksen.”

Sitten perhe muutti Porvooseen.

“Me oltiin haikon terveyskylpylässä välillä töissä koko perhe. Äiti oli hierojana ja isä Itä-Uudenmaan ammatillisessa kurssikeskuksessa hierojaopettajana, minä olin kerroshoitajana ja tein mitä milloinkin tarvittiin, toimin iltapäiväkerhon ohjaajanakin.

Pipsa halusi hierojaksi, mutta ei päässyt kouluun. Olisi pitänyt olla täysi-ikäinen ja työtön työnhakija. Hän opiskeli kosmetologiksi Lahden yksityisessä kosmetologikoulussa ja valmistui sieltä vuonna 1983. Silloin täyttyivät myös hakukriteerit hierojakouluun, jonne hän pääsi maaliskuussa 1983.

Toinen muutto Suonenjoelle

“Valmistuttuani hierojaksi palasin Suonenjoelle tammikuussa 1984 ja menin töihin veljeskodille. Asuin Pentti ja Kaarina Huttusen yläkerrassa. Ehdin olla kaksi viikkoa töissä, kun eräs tuttuni houkutteli minut Kuopioon töihin ja sille tielleni jäin puoleksitoista vuodeksi.”

Vuonna 1985 Pipsa muutti Rautalammille ja perusti sinne yrityksen nimeltä Rautalammin Kunto ja Kauneus. Hoitotilat sijaitsivat rivitalossa Opintiellä ja siellä oli myös koti.

Sitten koputti ovelle postimies Hannu Hakkarainen ja käynnit hierontapöydällä tihenivät, kunnes vuonna 1986 Pipsa huomasi saaneensa miehen ja kaupanpäällisiksi kaksi lasta.

Perheen esikoinen, Iida, syntyi vuonna 1992 ja Kalle kaksi vuotta myöhemmin.

Kolmas muutto Suonenjoelle

Pipsan vanhemmat olivat ostaneet Iisvedeltä Sinisen Majatalon vuonna 1984 ja vuonna 2000 oli sukupolvenvaihdoksen aika ja Pipsan perhe muutti Iisvedelle. Majatalossa oli hoitotilat ja majoituspalveluja.

Toistakymmentä vuotta Pipsa järjesti Iisvedellä rockitapahtumia ja sai esiintyjiksi monia kuuluisuuksia Elastisesta Apulantaan. Konsertit eivät lyöneet leiville ja kuluja hän joutui maksamaan pankkilainoilla.

“Kaikki alkoi oikeastaan siitä, kun yksi sukupolvi minusta alaspäin oli sitä mieltä, ettei Suonenjoella voi mitään järjestää, vaikka tuli takkiin, ei kaduta yhtään, ne oli hienoja juttuja. Nyt on Sininen Majatalo myyty ja velat maksettu.”

Pipsan hoitola, Hyvinvointikeskus Lumme, yhdessä Anneli Röppäsen kanssa sijaitsee Rautalammintie 20:ssä. Kosmetologipalvelujen ja jalkahoitojen lisäksi Pipsan hoitolasta saa klassisia hierontapalveluja ja kuumakivihoitoja, mutta myös reikiä ja Brain relief eli aivojen virkistyshoitoja.

“Brain relief – hoidoilla on saatu hyviä tuloksia unettomuuden ja stressin hoidossa, se auttaa myös levottomiin jalkoihin, palautteet ovat olleet hyvin ihmeellisiä”, kertoo Pipsa.

Työ palkitsee, mutta ennen kaikkea Pipsa on onnellinen perheestään, siitä, että kaikilla on asiat hyvin omilla tahoillaan.

“Nyt on vapaus tehdä sitä mikä tuntuu hyvältä ja voin olla onnellinen, että saan terveenä puuhastella yhdessä Hannun ja 10-vuotiaan kääpiöspinseri Adolfin kanssa. “

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *