Aktiivista yritystoimintaa

Kunnassa on elinvoimaa, kun yritykset menestyvät ja voivat hyvin.

“Suonenjoella on 600 yritystä ja koko SavoGrown alueella yhteensä 1600 yritystä, yritystoiminta on täällä aktiivista ja meidän tehtävämme on luoda ja parantaa toimintamahdollisuuksia ja tarjota matalan kynnyksen elinkeinopalveluja, ovi on aina auki, kun paikalla täällä olen”, kertoo Suonenjoen elinkeinoasiamies Olli Kokander.

Kehitysyhtiö SavoGrown alueella eniten uusia yrityksiä perustetaan Suonenjoelle. Kokanderin mukaan uusia yrityksiä syntyy alueelle vuosittain 70-80, joista Suonenjoelle 30-40 yritystä.

Työn alla on osaavan työvoiman kartoittaminen ja myös piilotyöpaikkojen löytäminen.

“Monet pienet yritykset eivät ilmoittele työpaikoista, vaikka tarvetta olisi, monesti juuri omalle alalle sopivan työntekijän löytäminen on hankalaa, rekrytoiminen vie aikaa, näitä piilotyöpaikkoja haemme.”

Ammatillisen koulutuksen puuttuminen vie nuoret muualle opiskelemaan.

“Teemme Savon ammattiopiston kanssa yhteistyötä, jotta nuoret saataisiin opiskelujen jälkeen osaavana työvoimana alueellemme ja saamaan harjoittelupaikat alueen yrityksistä, eri opetusmuotoja mietitään yhdessä.”

Olli Kokanderilla on takana huippukesä, tavallista pidempi loma toukokuussa syntyneen esikoispoika Onnin kanssa ja suonenjokelainen menestystarina “kaupunkiveneet”.

“Tiinan Tuvan Petri Vartiainen tuli juttusille ja sanoi, “Kuule Olli, minulla olis idea” ja siitä lähti keltaisten kaupunkiveneiden suunnittelu liikkeelle, se oli mahtava juttu ja veneet ovat saaneet suuren suosion”, hehkuttaa Olli.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *