Nuoret mukaan toimintaan

Lions Clubilaiset järjestivät supersuositun yrittäjyyskasvatuskurssin lukiolaisille.

Lions Club Suonenjoki Soittu halusi yhtenä 50-vuotisjuhlavuoden teemanaan tehdä lähempää tuttavuutta nuorten kanssa. 50-vuotias hyväntekeväisyysjärjestö on pohtinut keinoja, millä nuoret saadaan innostumaan leijonatoiminnasta.

“Ihan mitä tahansa tehtäviä heitetään, nämä nuoret on mukana”, hehkuttaa Pakkasmarjan toimitusjohtaja Matti Leinonen.

Leijonat pohtivat miten he saisivat paremmin kontaktia nuoriin ja mitä yhteistyö koulujen kanssa voisi olla.

“Halusimme kontaktoida nuoria ja siitä lähti ajatus yrittäjyyskurssista tai oikeastaan työelämäkurssista. Tähän  oli tulossa ihan älyttömästi porukkaa, mutta pystymme olemaan mukana vain kerran viikossa, joten osallistujamäärä puolittui”, kertoo Leinonen.

Antoisaa yhteistyötä

“Kun Leinosen Matti kertoi tästä ideasta, olin heti innoissani mukana, kertoo elinkeinoasiamies Olli Kokander, “on ollut todella antoisaa touhuta näiden nuorten kanssa, mahtavan innostunutta porukkaa.”

Alussa mukana olevat yritykset, Castmet, Pakkasmarja, Vianor ja Parta Games, esittelivät omaa toimintaansa.

“Minulle tämä on ollut silmiä avaavaa, täällä valkeni itselleni esimerkiksi oikeasti tuo netin merkitys, nämä nuoret ovat todella aktiivisia”, kiittelee Castmetin toimitusjohtaja Kari Hiltunen, “tällä porukalla olisi kaupungin johdollekin annettavaa.”

Diginatiivisukupolven ajatukset yrittäjyydestä kiinnostivat myös pelisuunnittelija Antti Kortelaista.

“On ollut mielenkiintoista nähdä, mitä nuoret ajattelevat yrittäjyydestä, aika hyvin ovat kertoneet asioista, he ovat sitä z-sukupolvea, minä oli y-sukupolvea”, valottaa Kortelainen, “Tästä saa fiilistä siitä mistä nuoret tykkää.”

Kurssille osallistuneet ovat lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoita ja he ovat kurssin antiin tyytyväisiä.

“Tämä on ollut tosi hyödyllistä, oikeaa tekemistä”, kertoo Mira Laitinen.

“Tosi kivaa, ei ole pakotettu, on saatu valita ja ei tarvita kirjoja”, toteaa Reetta Nyyssönen.

“Onhan tämä vaihtelua perusarkeen ja kaikki vetäjät on olleet rentoja ja mukavia”, sanoo Elisa Häkkinen.

“Kaikki me ollaan yrittäjäperheistä, eikä yrittäjyys ole poissuljettua tulevaisuuden suunnitelmissa”, sanoo Janette Heikkinen.

Projekti huipentuu hampurilaisiin

Tosi rentoa meininkiä, ei suorituspaineita, mehän ollaankin työnjohtajia tässä leipomisprojektissa”, vitsailee Eemeli Snellman”, se on opittu, ettei yrittäjyys ole niin helppoa miltä se näyttää.”

Nuoret ovat ideoineet ja suunnitelleet spesiaaleja, laadukkaita, ei niin perinteisiä hampurilaisia Futurian tiloissa. He myyvät valmistamiaan hampurilaisia jouluavajaisissa Richterin aukiolla 30.11.

“Kurssin lopputulos nähdään myyjäisten jälkeen. Sitten on loppupurkamisen aika, nähdään millainen tulos saatiin ja paljonko rahaa kertyi”, toteaa Leinonen.

Kaikki rahat tulevat nuorten omaan käyttöön ja suunnitelmissa on nuorten mukaan opintoreissu jonnekin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *