Kellarikallerian huhtikuun näyttelyt

Kellarikallerian huhtikuun näyttelyt, avajaiset 27.3. klo 15-17

VALKEA SALI

Sisä-Savon kansalaisopiston

Kevätnäyttely

1.4. – 29.4.2019

Huhtikuussa Valkea Sali täyttyy Sisä-Savon kansalaisopiston kurssien töistä.

Kansalaisopiston kevättapahtumat järjestetään kaikissa Sisä-Savon kunnissa. Näyttelyt, konsertit ja muut tilaisuudet tuovat esille Sisä-Savon Kansalaisopiston syys- ja kevätkauden kurssien antia.

Suonenjoki

Kevätnäyttely 1.4.- 29.4.2019 Kellarikalleriassa. Avoinna ma, ti, to klo 14-18, ke, pe klo 11-15. Suljettu pitkänäperjantaina 19.4. ja 2. pääsiäispäivänä 22.4.

Soiton, laulun ja tanssin juhlaa 5.4. klo 18.00, Syke-talo

Rautalampi

Kevätnäyttely 3.4.-25.4.2019 Rautalammin kirjaston kivijalka. Avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Kevätkonsertti 3.4. klo 18.00, Matti Lohen koulun Vanha juhlasali.

Tervo

Kevätnäyttely 2.5. – 24.5.2019 Tervon kirjasto. Avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Pienimuotoinen kevätjuhla 2.4.2019 klo 18.00, Tervon kirjasto.

Vesanto

Kevätnäyttely 10.4 -24.4.2019 K-Market Vesselissä.

Vesannon bändien konsertti 11.4.2019 klo 18.00, Vesannon liikuntahalli.

Vesannon kevätjuhla 12.4.2019 klo 18.00, Vesannon liikuntahalli.

HARMAA SALI

Pirkko Pelkonen

Kesäilta

27.3. – 26.4.2019

Avajaiset 27.3. klo 15-17

Näyttelyssä on tuunattuja tarinoita muistoista ja ihmisistä, musiikista ja lavatanssien tunnelmista. Näistä kaikista kertoo näyttely Kesäilta, jossa on eri puulajeista tehtyjä kollaasiveistoksia ja esinekoosteita. Mukana on myös muutama akvarelli ja puugrafiikan vedos. Esillä on viitisenkymmentä työtä ja aikajana kattaa vuodet 1965 – 2019.

 

Hoitokoti Poppeli Mehiläiselle

Kehitysvammaisten asumispalveluita sekä työ- ja päivätoimintaa tuottava Hoitokoti Poppeli Oy:n omistus on siirtynyt MehiläinenHoivapalvelut Oy:lle 1.12.2018 alkaen. Suonenjoella toimivan yhtiön toimintaan kuuluu tällä hetkellä 36 asukaspaikkaa.

“Olemme olleet erityisen vaikuttuneita asumispalveluiden ohella Poppelin päivä- ja työtoiminnasta, joka on hyvin monipuolista. Poppelissa tehdään mm. maalausta, käsi- ja puutöitä, kiinteistöhoitoa, tilaustöitä ja lisäksi asukkaille on järjestetty töitä kodin ulkopuolelta esimerkiksi kahvila-, lounasravintola ja siivousalalta. Tavoitteena on rakentaa mahdollisimman monipuolisia työsisältöjä, jotka luovat mielekästä tekemistä asukkaiden arkeen”, sanoo Mehiläisen hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Härus.

“Mehiläisen kanssa meillä löytyi samanlainen arvomaailma ja ajatus laadukkaista asumispalveluista ja niiden ympärille rakentuvasta työ- ja päivätoiminnasta. Uskomme, että järjestelyn kautta voidaan turvata toiminnan jatkuvuus ja kehittää sitä edelleen”, kertoo Hoitokoti Poppeli Oy:n yrittäjä Pirjo Backman, joka jatkaa Mehiläisen palveluksessa.

Omistusvaihdoksella ei ole vaikutusta työsuhteisiin, asukastyöhön tai muihin sopimuksiin.

Poppelin lisäksi Mehiläisellä on alueella vammaisten palvelukodit Omakoti Suomalainen Kuopiossa, Omakoti Eloranta Pielavedellä ja juuri avautuva Omakoti Retiisi Kuopiossa.

 

Palkitulla Leader-teolla kopsetta kaviouralle

Ratsastuksen harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet kohenivat Suonenjoella. Mansikka ry:n alueella parhaan Leader-teon palkinnon sai Suonenjoen Vasama ry:n menestyksekkäästi toteuttama ’Ympärivuotinen ratsastuksen valmennus- ja kilpailukeskus’ -hanke. Hanke on erinomainen esimerkki harrastustoiminnan kehittämisestä ja talkootyön voimasta. Suonenjoen Vasama ry otti kopin alueella havaitusta tarpeesta parantaa ratsastuksen harjoitteluolosuhteita ja lisätä ratsastuskilpailujen järjestämispaikkoja Itä-Suomessa. Seura haki ja sai Mansikka ry:ltä rahoitusta uuden ratsastuskentän rakentamiseen. Hankkeessa seuran eri lajien harrastajat ovat yhdessä toteuttaneet merkittävältä osin talkootyöllä seuran mittakaavassa suurta investointihanketta.

Pohjois-Savon Leader-yhdistykset palkitsivat alueidensa parhaat Leader-teot Maaseutugaalassa lokakuun lopulla.

Suonenjoen Yrittäjien hallitus 2019

Suonenjoen Yrittäjät järjestäytyivät syyskokouksessa. Hallituksen  puheenjohtajaksi valittiin Minna Rossi. Hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä, Johanna Suihkonen ja Seija Vehviläinen. Vanhoina jäseninä jatkavat Arja Weide, Jyrki Härkönen, Timo Sorsa, Tiina Kauppinen, Eero Sivonen ja Minna Vilhunen.

Mansikka ry myönsi rahoitusta

Mansikan hallitus kokoontui tiistaina 6.11.2018 Tervossa. Ennen kokousta hallitus tutustui Yhteiset tilat kuntoon 2 -teemahankkeesta tuettuun Tervon metsästäjien harrastetilojen rakennusprojektiin. Talkoovoimin rakennettavat harrastetilat on tavoitteena saada käyttöön alkuvuodesta.

Hallituksen käsittelyssä oli tällä kertaa viisi yritystukihakemusta, joista myönteisen päätöksen sai kolme. Myönteisen päätöksen investointitukihakemukseen saivat Alois Böhmisch Leppävirralta Maatilan yritystoiminnan kehittämisinvestointiin, Marke Lempinen Tmi Tervosta Laser-terapiahoitolaitteen hankintaan sekä Havil oy Suonenjoelta Yrityksen toiminnan kehittäminen ja hävikkiaikojen poisto -hankkeelle.